Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Universiteit van Vlaanderen over Jan van Eyck

De Universiteit van Vlaanderen wijdt enkele afleveringen aan Jan van Eyck. Wat is er zo bijzonder aan het Lam Gods? Was Jan Van Eyck een genie? Was Van Eyck eerder een marketeer dan een kunstenaar? 

Godsdiensthistoricus prof. dr. Danny Praet (UGent), kunstwetenschapper prof. dr. Maximiliaan Martens (UGent) en historicus prof. dr. Peter Stabel (UAntwerpen) delen in een lezing van telkens vijftien minuten boeiende inzichten uit hun vakgebied.   

Danny Praet bespreekt in zijn talk het Lam Gods, Maximiliaan Martens vertelt meer over het genie Jan van Eyck en Peter Stabel geeft een genuanceerd beeld van hoe Van Eyck niet alleen een pionier was in de schilderwereld, maar ook uitblonk als marketeer en brand strategist avant la lettre.

Meer informatie
Bekijk alle afleveringen op universiteitvanvlaanderen.be.