Over de Vlaamse Kunstcollectie

De Vlaamse Kunstcollectie is het samenwerkingsverband van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen, het Groeningemuseum in Brugge, het Museum voor Schone Kunsten in Gent, M - Museum Leuven en Mu.ZEE in Oostende. De Vlaamse kunstcollectie werkte met het oog op deze website samen met erfgoedbewaarders die in het bezit zijn van relevante collecties: Memling in Sint-Jan - Hospitaalmuseum, Museum Mayer van den Bergh, Sint-Salvatorskathedraal Brugge en Sint-Baafskathedraal Gent.

Het is ons doel om een website te presenteren die een referentiepunt voor de schilderkunst uit de Bourgondische Nederlanden in de 15e eeuw en de vroege 16e eeuw in Vlaanderen is. Uitzonderlijk behandelen we ook andere Europese meesters, die aanwezig zijn in de Vlaamse collecties. Deze kunstenaars waren actief ten noorden van de Alpen en eisten een rol in de context van de laatgotische kunst op.

De website wordt up-to-date gehouden en zal regelmatig worden aangevuld met bijkomende collectiepresentaties, nieuwtjes, webpublicaties en dergelijke meer. We hopen dat zowel het brede publiek als deskundigen van over de hele wereld op de website zullen komen grasduinen.
Mocht u een inhoudelijke bijdrage aan onze website willen leveren, dan kunt u ons steeds contacteren.

Pascal Ennaert Coördinator
Vlaamse Kunstcollectie

Vlaamse Kunstcollectie vzw
Fernand Scribedreef 1 (MSK Gent)
9000 Gent
T 0032 9 225 49 24
F 0032 9 225 49 55
E pascal.ennaert@vlaamsekunstcollectie.be

www.vlaamsekunstcollectie.be