Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Lezing 'Alabaster sculpture in the Burgundian and Habsburg Netherlands'

Ook dit jaar organiseert het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden een reeks najaarslezingen. Vier sprekers zullen vertellen over het het thema beeldhouwwerken.

Alabaster sculpture in the Burgundian and Habsburg Netherlands c. 1400 - 1530

De bekende funeraire processie bij het graf van Filips de Stoute in de kartuizerskerk van Champmol (Dijon) is zonder enige twijfel de bekendste albasten sculptuur uit de kunstproductie van de Bourgondische Nederlanden. Maar wat de latere evolutie van albasten sculptuur betreft, daarvan zijn we veel minder op de hoogte. De lezing Alabaster sculpture in the Burgundian and Habsburg Netherlands c. 1400 - 1530 focust op de plaats van albasten beeldhouwwerk in de kunsttraditie van de Lage Landen, zowel van kunstenaars die werkzaam waren in de Lage Landen, als veel verder van huis, bijvoorbeeld in Castilië (Spanje).

Lezing door dr. Kim Woods van The Open University (Groot-Brittannië).

Praktisch:

Wanneer: 4 december 2014 15u
Waar: Vriendenzaal Musea Brugge, Dijver 12, 8000 Brugge
Prijs: gratis
Voertaal: Engels

(Nieuwsbericht 26 november 2014)