Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Getty Research Portal

Het Getty Research Portal is een online en gratis onderzoeksportaal dat toegang geeft tot digitale teksten van kunst- en architectuurhistorische aard.

Het Getty Research Institute werkte samen met verschillende instanties om het onderzoeksportaal te creëren. Het gaat om de Avery Architectural and Fine Arts Library van de Columbia University, de Frick Art Reference Library, de Thomas J. Watson Library van het Metropolitan Museum of Art in New York, het New York Art Resources Consortium, de Biblioteca de la Universidad de Málaga, het Institut national d'histoire de l'art in Parijs en de Universitätsbibliothek Heidelberg. Samen met de werken uit de bibliotheek van het Getty Research Institute kan men via het onderzoeksportaal 20.000 gedigitaliseerde kunsthistorische teksten doorzoeken.

Het Getty Research Portal bewaart de documenten niet op een eigen server, maar legt een link naar de bestaande documenten. Een gebruiker kan in principe onbeperkt documenten opvragen. Omwille van de auteursrechtenproblematiek kunnen enkel documenten van voor 1923 opgevraagd worden.

Link: http://portal.getty.edu/