Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Illuminare

Illuminare

Illuminare - Centre for the Study of Medieval Art (KU Leuven) is gevestigd in de Centrale Bibliotheek van de universiteit van Leuven. Het is een universitair onderzoeks- en documentatiecentrum, toegankelijk voor wetenschappers en studenten.

De research van Illuminare richt zich op de receptiegeschiedenis en contextuele betekenis van Vroegnederlandse kunst; technisch onderzoek, conservatie en catalogisering van verluchte handschriften en de iconologie van de middeleeuwen vanuit een interdisciplinair perspectief (Iconology Research Group). Het onderzoek gebeurt onder de vorm van onderzoeks- en doctoraatsprojecten. Illuminare is uitgever van twee eigen reeksen, het Corpus of Illuminated Manuscripts en Art and Religion (IRG), die beide worden uitgegeven door Peeters Publishers.

Illuminare - Centre for the Study of Medieval Art (KU Leuven) organiseerde verscheidene tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Tot de recentste behoren Rogier van der Weyden | 1400-1464 - De Passie van de Meester (2009, M Leuven) en De Bijbel van Anjou | Napels 1340 | Een koninklijk handschrift ontsluierd (2010, M Leuven).

Praktisch:

Illuminare is enkel toegankelijk op afspraak.

Waar: Centrale Bibliotheek KU Leuven, Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven
Verantwoordelijke: Prof. Dr. Jan Van der Stock (jan.vanderstock@arts.kuleuven.be)
Contact: illuminare@arts.kuleuven.be
Telefoon: 0032 16 32 46 20
Website