Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Virtuele 360° tour 'Van Eyck. Een optische revolutie'

Van 1 februari tot 12 maart 2020 liep in het MSK de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. Bijna 130.000 bezoekers kwamen tijdens deze weken dichterbij Van Eyck dan ooit mogelijk was, maar door de coronacrisis sloot de tentoonstelling eerder de deuren dan gepland.

Toerisme Vlaanderen en het MSK sloegen de handen in elkaar en ontwikkelden samen met het Belgische virtual reality bedrijf Poppr een volledige online 360° virtuele tour door de tentoonstelling 'Van Eyck. Een optische revolutie'.

Wandel van bij je thuis rechtstreeks de grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit binnen. Ontdek al scrollend door de 360° beelden 13 museumzalen met ruim 120 meesterwerken. De audiogids voor volwassenen of voor kinderen begeleidt ook de virtuele bezoeker.

Toerisme Vlaanderen filmde voor de reeks 'The Stay At Home Museum' ook een geleid bezoek met Till-Holger Borchert, Directeur Musea Brugge en een van de curatoren van de tentoonstelling. Ontdek samen met hem enkele van de meesterwerken die te zien zijn in de tentoonstelling. Bekijk hier de virtuele rondleiding.

Meer informatie

mskgent.be