Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

M Leuven

M heeft een gespecialiseerde kunstbibliotheek met ruime fondsen van tentoonstellings- en veilingscatalogi, monografieën en bestandscatalogi. De specialisatie hangt nauw samen met de respectieve collecties en is veelal historisch gegroeid samen met die collecties. Een van de zwaartepunten zijn de publicaties over de Vlaamse primitieven.

De M-bibliotheek heeft van nature een wetenschappelijke inslag: alle publicaties passen binnen de museale context, de collecties, de tentoonstellingen en de algemene museale werking. De ruime groep kunstenaarsdossiers met een documentaire functie maken er eveneens deel van uit.

Daarnaast onderhoudt de M-bibliotheek ook een specifiek lemma over Leuven, meer bepaald historische studies over alle aspecten van Leuven en omgeving (algemene en meer specifieke monografieën, inventarissen en de jaarboeken van de verschillende Leuvense verenigingen).

Praktisch:

De museumbibliotheek is enkel na afspraak toegankelijk. De bibliotheek is toegankelijk voor
rolstoelgebruikers. De publicaties zijn enkel ter plaatse raadpleegbaar en kunnen ook
gekopieerd worden.

Waar: Vanderkelenstraat 30 (via de dienstingang), 3000 Leuven
Verantwoordelijke: Peter Carpreau
Contact: peter.carpreau@leuven.be
Telefoon: 0032 (0) 16 27 29 42