Illuminare

Illuminare

Illuminare - Centre for the Study of Medieval Art (KU Leuven) is gevestigd in de Centrale Bibliotheek van de universiteit van Leuven. Het is een universitair onderzoeks- en documentatiecentrum, toegankelijk voor wetenschappers en studenten.

De research van Illuminare richt zich op de receptiegeschiedenis en contextuele betekenis van Vroegnederlandse kunst; technisch onderzoek, conservatie en catalogisering van verluchte handschriften en de iconologie van de middeleeuwen vanuit een interdisciplinair perspectief (Iconology Research Group). Het onderzoek gebeurt onder de vorm van onderzoeks- en doctoraatsprojecten. Illuminare is uitgever van twee eigen reeksen, het Corpus of Illuminated Manuscripts en Art and Religion (IRG), die beide worden uitgegeven door Peeters Publishers.

Illuminare - Centre for the Study of Medieval Art (KU Leuven) organiseerde verscheidene tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Tot de recentste behoren Rogier van der Weyden | 1400-1464 - De Passie van de Meester (2009, M Leuven) en De Bijbel van Anjou | Napels 1340 | Een koninklijk handschrift ontsluierd (2010, M Leuven).

Praktisch:

Illuminare is enkel toegankelijk op afspraak.

Waar: Centrale Bibliotheek KU Leuven, Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven
Verantwoordelijke: Prof. Dr. Jan Van der Stock (jan.vanderstock@arts.kuleuven.be)
Contact: illuminare@arts.kuleuven.be
Telefoon: 0032 16 32 46 20
Website