Videoverslag eerste editie Summer Course

Summer CourseDe Summer Course for the Study of the Arts in Flanders brengt jaarlijks een selecte, hooggekwalificeerde groep van 18 jonge binnen- en buitenlandse onderzoekers naar Vlaanderen. Zij krijgen een intensief 10-daags programma van lezingen, discussies, en bezoeken (rond een specifiek thema van de Vlaamse kunst) voor de kiezen. Elk jaar ligt de focus op een andere kunsthistorische periode.

De eerste editie vond plaats van 21 juni tot en met 1 juli 2015, met als thema ‘The age of Van Eyck in context'. Inhoudelijk werd deze editie van de Summer Course gedragen door het Groeningemuseum in Brugge en het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden.

Editie 2 is gewijd aan de barok in de Zuidelijke Nederlanden, met een focus op Peter Paul Rubens. ‘The age of Rubens in context' wordt inhoudelijk gedragen door het Rubenianum en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. De tweede editie vindt plaats eind juni 2016. Meer details volgen binnenkort.

De summer course is een initiatief van de Vlaamse Kunstcollectie vzw, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Groeningemuseum Brugge, de Universiteit Gent, Illuminare - Centre for the Study of Medieval Art (KU Leuven), het Rubenianum, het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden en het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK/IRPA) (content partner). Met steun van de Vlaamse overheid en de Samuel H. Kress Foundation.

Bekijk dit videoverslag voor een impressie van de eerste succesvolle editie:

(Nieuwsbericht 18 augustus 2015)