Summer Course: inschrijvingsgeld en beurzen

De Summer course for the study of the arts in Flanders is een initiatief van de Vlaamse Kunstcollectie vzw, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Groeningemuseum Brugge, de Universiteit Gent, de Katholieke Universiteit Leuven, het Rubenianum en het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden. De eerste editie van de summer course zal plaatsvinden van 21 juni tot en met 1 juli 2015. Het thema is The age of van Eyck in context. Inhoudelijk wordt deze editie door het Groeningemuseum in Brugge en het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden gedragen.

Het doel van de summer course is jaarlijks een selecte, hooggekwalificeerde groep van maximaal 18 jonge binnen- en buitenlandse onderzoekers naar Vlaanderen te halen en een intensief 10-daags programma van lezingen, discussies, en bezoeken aan te bieden. Het thema zal elk jaar wisselen, met telkens een focus op een andere kunsthistorische periode.

Kandidaten staan aan het begin van een academische carrière, zijn in het bezit van een masterdiploma of zijn doctoraatsstudent, en zijn gespecialiseerd in de 15e-eeuwse kunst uit de Bourgondische Nederlanden. De kandidaten kunnen discussies in het Engels op academisch niveau volgen en voeren.

Met de steun van de Vlaamse overheid bedraagt het inschrijvingsgeld voor de Summer Course 900 euro per persoon. In de inschrijving zijn inbegrepen: het volledige 10-daagse programma, 10 overnachtingen in een eenpersoonskamer in hotels in Brugge, Gent en Brussel, het transport tijdens de Summer Course, toegangstickets, 2 recepties, 5 lunches en 5 diners. Het transport van en naar België, 4 lunches en 4 diners worden niet gedekt door het inschrijvingsgeld.

Voor studenten voor wie het inschrijvingsgeld financieel moeilijk haalbaar is, maakten de organisatoren van de Summer Course in samenwerking met de Vlaamse overheid geld voor 2 beurzen vrij. Idealiter worden de beurzen uitgereikt aan één Europese en één niet-Europese deelnemer. In plaats van 900 euro betaalt men 450 euro.

Tot 20 oktober kunnen kandidaten hun CV en motivatiebrief mailen naar: summer.course@brugge.be

Check ook onze pagina op Facebook.

(Nieuwsbericht 20 augustus 2014)