Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Stadsapp Xplore BRUGES

Xplore BRUGES is een stadsapp ontwikkeld voor smartphone en tablet en leidt de bezoeker langs verschillende erfgoedroutes in de Brugse binnenstad. De app is beschikbaar in het Nederlands, het Frans, het Duits, het Engels en het Spaans. Twee routes zijn aan de kunstschilder Hans Memling (ca. 1435-1494) opgehangen. In een eerste route wandelt de stadsbezoeker langs het vijftiende-eeuwse Brugge. Plaatsen die in Memlings leven van belang waren komen ruim aan bod.

Een andere route presenteert het bewaarde oeuvre van Memling in het Sint-Janshospitaal en het Groeningemuseum. Beide instellingen zijn samen in het bezit van acht werken van de Brugse schilder uit Seligenstadt.

Xplore BRUGES werd ontwikkeld door stad Brugge. Musea Brugge is een van de partners.

Download de stadsapp Xplore BRUGES

(Nieuwsbericht 8 april 2015)