Nieuwe studie Staging the Court of Burgundy

In de reeks Studies in Medieval and Early Renaissance Art History van uitgeverij Harvey Miller/Brepols verscheen onlangs de nieuwe publicatie Staging the Court of Burgundy.

De reputatie van het Bourgondische hof in de vijftiende eeuw was zonder weerga. Territoriumdrift en rijkdom waren de motors achter de luxe en de faam van de Bourgondiërs. Het hoogtepunt was de regeertijd van Karel de Stoute (1433-1477), de verpersoonlijking van pompeuze weelde. De Stoute was ook een genereuze mecenas van de kunsten.

In Staging the Court of Burgundy wordt het Bourgondische hof behandeld als een organisch geheel. Men start bij de regeertijd van Filips de Goede (1419) en de dood van Maria van Bourgondië (1482) en men presenteert onderzoeksresultaten uit verschillende disciplines.

De uitgave bevat bijdragen van onder anderen: Wim Blockmans, Herman Brinkman, Barbara Haggh, Andrea Berlin, James Bloom, Till-Holger Borchert, Andrew Brown, Hendrik Callewier, Anna Campbell, Mario Damen, Sonja Duennebeil, Jonas Goossenaerts, Bieke Hillewaert, Andrew Hamilton, Eva Helfenstein, Jesse Hurlbut, Sophie Jolivet, Sascha Köhl, Sherry Lindquist, Jana Lucas, Samuel Mareel, Elizabeth J. Moodey, Klaus Oschema, Kathryn Rudy, Emily Snow, Olga Vassilieva-Codognet, Hanno Wijsman.

Staging the Court of Burgundy

T.-H. Borchert, W. Blockmans, N. Gabriëls, J. Oosterman, A. Van Oosterwijk (eds.)
396 p, 50 kleurillustraties, 220 x 280 mm, 2013
ISBN: 978-1-905375-82-0

Meer info: Brepols

(Nieuwsbericht 13 maart 2013)