Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Musea Brugge en Universiteit Antwerpen organiseren Technart in Brugge

Van 7 tot 10 mei 2019 vindt de zesde editie van het Technart-congres plaats. Meer dan 400 deelnemers van over de hele wereld komen naar Brugge voor dit tweejaarlijkse congres, dat georganiseerd wordt door de Universiteit van Antwerpen (AXES group) en Musea Brugge. Het biedt een wetenschappelijk forum voor de toepassing van analytische technieken op cultureel erfgoed.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen de deelnemers kennis en ervaringen uitwisselen over toonaangevende ontwikkelingen in het onderzoek van cultureel erfgoed. Volgende thema’s komen onder andere aan bod: chemometrie, forensische toepassingen, kunstgeschiedenis, archeologie, conservatiewetenschappen en de analyse van pigmenten, lithische materialen, metalen, glas, keramiek, harsen en vezels.

Meer informatie
uantwerpen.be

(nieuwsitem 6 mei 2019)

Beeld: Hans Memling, Portret van een vrouw, zogenaamd de Sibylla Sambetha, 1480