Memling symposium

Hans Memling, Christus met zingende en musicerende engelen, KMSKA.

Om de voltooiing van de restauratie van Hans Memlings Christus met zingende en musicerende engelen te vieren, organiseren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA) en de Universiteit Antwerpen een tweedaags symposium.

Eén van de hoogtepunten van de collectie van het KMSKA is Christus met zingende en musicerende engelen dat toegeschreven wordt aan Hans Memling en zijn assistenten. Zestien jaar heeft een team van restauratoren en wetenschappers gewerkt aan de complexe conservatiebehandeling van deze drie panelen. Zij behoren tot de meest monumentale kunstwerken van de zogenaamde Vlaamse primitieven.

Lezingen door eminente experts

Op 13 maart worden lezingen gehouden door (inter)nationale specialisten. Naast Belgische sprekers zullen ook sprekers uit het Metropolitan Museum of Art (New York), de National Gallery (Londen) en het National Museum (Krakow) aanwezig zijn. Verschillende topics worden behandeld, waaronder de restauratiebehandeling, de schildertechniek, het onderzoek en de kunsthistorische context. Op het einde van de dag brengt Oltremontano, in samenwerking met Psallentes, vijftiende-eeuwse muziek.

Exclusief bezoek aan het conservatie-atelier

Op 14 maart kunnen de deelnemers de gerestaureerde panelen bekijken in het conservatie-atelier van het KMSKA. Hiervoor wordt een bus ingelegd.

Meer info/ inschrijven

Partners
(Nieuwsbericht 10 februari 2017)