Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Lezingenreeks Lodewijk van Gruuthuse

Als bekend bibliofiel en als prominent politicus in de Vlaamse burgeroorlog van de jaren 1480 is Lodewijk van Gruuthuse zonder twijfel de bekendste edelman van het vijftiende-eeuwse graafschap Vlaanderen.

Het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden organiseert dit najaar een lezingenreeks met als rode draad Lodewijk van Gruuthuse.

Prof. dr. Jelle Haemers (KUL) schetst een ontluisterend beeld van de politieke geschiedenis van het vijftiende-eeuwse Brugge, en kadert Lodewijks opmerkelijke levensverhaal in de algemene geschiedenis van de Bourgondische Nederlanden. Prof. dr. Frederick Buylaert geeft een lezing over het sociale en economische milieu waaruit Lodewijk van Gruuthuse afkomstig was. Tot slot geeft Inge Geysen (Musea Brugge) inkijk in de lopende restauratiecampagne van het Gruuthusepaleis aan de hand van beeldmateriaal. 

Plaats & tijdstip
Vriendenzaal Musea Brugge
20 september, 18 oktober en 22 november, telkens om 15u

Meer informatie
Lezing Prof dr. Jelle Hamers 
Lezing Prof. dr. Frederick Buylaert
Lezing Inge Geysen