Illuminare lanceert nieuwe website

Illuminare - Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst (KU Leuven) lanceerde haar nieuwe website. Het onderzoek van het Studiecentrum, dat dit jaar haar dertigste verjaardag viert, focust op de contextuele duiding en receptiegeschiedenis van vroege kunst uit de Nederlanden, kunsttechnologisch onderzoek, conservatie en inventarisatie van verluchte handschriften en de iconologie van middeleeuwse artefacten vanuit een interdisciplinair perspectief (Iconology Research Group).

De website van Illuminare brengt ook het RICH project onder de aandacht. RICH staat voor Reflectance Imaging for Cultural Heritage en ontwikkelt een uniek instrument voor wetenschappelijke beeldvorming van de materiële karakteristieken van kunstvoorwerpen en bibliothecair erfgoed.

Illuminare organiseerde en organiseert bovendien verscheidene tentoonstellingen in België en in het buitenland. In 2013 waren dat Hieronymus Cock - De renaissance in prent (Museum M, Leuven en Fondation Custodia, Parijs) en Magnifieke Middeleeuwen (2013, Museum Plantin-Moretus, Antwerpen). Illuminare publiceert drie eigen series, het Corpus of Illuminated Manuscripts (Uitgeverij Peeters), Art and Religion - IRG (Uitgeverij Peeters) en Iconologies - IRG (ASP Editions). Het 21ste volume in de reeks Corpus of Illuminated Manuscripts, is Script as Image door Jeffrey Hamburger (Harvard University) en verschijnt in januari 2014.

Illuminare website