Expo Face to face

In de expo Face to face: Flanders, Florence, and Renaissance Painting in The Huntington Library, Art Collections, and Botanical Gardens in San Marino (Californië) worden 35 meesterwerken bijeengebracht om aan te tonen dat de schilderkunst uit de Nederlanden de kunst uit de Italiaanse renaissance heeft beïnvloed.

Speciaal voor deze expo wordt Rogier van der Weydens Maria en Kind uit de collectie van The Huntington verenigd met zijn wederhelft Portret van Philippe de Croÿ uit de verzameling van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Het KMSKA leende ook Man met Romeinse munt van Hans Memling en Diptiek van Christiaan de Hondt, abt van Ter Duinen van de Brugse Meester van 1499 uit.

De curators van deze expo zijn Catherine Hess, (Hoofdcurator Europese kunst aan The Huntington) en Paula Nuttall (Auteur van het boek From Flanders to Florence: The Impact of Netherlandish Painting, 1400-1500)

Verschillende thema's zoals het diptiek, de voorstelling van het gezicht van Christus, de evolutie van de portretkunst en het landschap en de virtuoze weergave van vormen en texturen worden behandeld.

Praktisch:

Expo Face to face: Flanders, Florence, and Renaissance Painting

28 september 2013 - 13 januari 2014

The Huntington Library, Art Collections, and Botanical Gardens

San Marino, Californië

Website