Eerste editie Summer Course

Het Groeningemuseum in Brugge en het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden coördineren in 2015 de eerste editie van de Summer Course for the Study of the Arts in Flanders.

Het doel van de summer course is jaarlijks een selecte, hooggekwalificeerde groep van maximaal 18 jonge binnen- en buitenlandse onderzoekers naar Vlaanderen te halen en een intensief 10-daags programma van lezingen, discussies, en bezoeken (rond een specifiek thema van de Vlaamse kunst) aan te bieden.

De eerste editie van de summer course zal plaatsvinden van 21 juni tot en met 1 juli 2015. Het thema is The age of van Eyck in context. De activiteiten zullen afwisselend in Brugge, Gent en Brussel plaatsvinden. De voertaal van de summer course is Engels.

Kandidaten staan aan het begin van een academische carrière, zijn in het bezit van een masterdiploma of zijn doctoraatsstudent, en zijn gespecialiseerd in de 15e-eeuwse kunst uit de Bourgondische Nederlanden. De kandidaten kunnen discussies in het Engels op academisch niveau volgen en voeren.

De summer course is een initiatief van de Vlaamse Kunstcollectie vzw, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Groeningemuseum Brugge, de Universiteit Gent, de Katholieke Universiteit Leuven, het Rubenianum en het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden.

(Nieuwsbericht 6 juni 2014)