Deze gearchiveerde website ‘De Vlaamse primitieven' wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over de Vlaamse primitieven verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Call for Papers: 6e jaarlijks colloquium ARDS middeleeuwse sculptuur: Borman en Zonen in context (Leuven, 27-29 November 2019)

Jan Borman was een middeleeuws beeldhouwer - volgens sommigen de beste - en een gewiekst zakenman. In zijn druk bevraagd atelier in Brussel gaf Borman zowel zijn meesterschap als ondernemingszin door aan zijn twee zonen. Hij was een virtuoos, maar vooral ook een vernieuwer met veel navolging. M brengt in het najaar van 2019 meer dan 100 beeldhouwwerken samen in een unieke overzichtstentoonstelling van het fenomeen Borman.

Van 27 tot 29 november vindt een colloquium plaats in Museum M over het huidige onderzoek rond middeleeuwse en renaissancesculptuur. 

Meer informatie
Call for papers (deadline 15 mei 2019)