Artistic Innovations and Cultural Zones

In de serie 'Spectrum Slovakia' komen wetenschappelijke studies, monografieën en recensies aan bod. Het doel van de serie is het promoten van recent wetenschappelijk onderzoek door Slovaakse wetenschappers, maar ook van internationale experten in verschillende wetenschappelijke disciplines.

Volume zeven in de serie is ‘Artistic Innovations and Cultural Zones', dat in 2014 onder redactie van Ingrid Ciulisová verscheen. Ciulisová is senior research fellow aan de academie voor wetenschappen bij het Institute of Art History in Bratislava. De gemeenschappelijke ondertoon van de bijdrages in ‘Artistic Innovations and Cultural Zones' betreft empirische en fundamentele kritiek op het kleven van periode- en plaatsgebonden labels op kunstenaars, een praktijk die zeer lang ongecontesteerd was. De bijdrages van verschillende kunsthistorici reiken nieuwe inzichten aan over de Europese identiteit.

Bijdrages in de uitgave zijn ondere andere ‘Memling und Italien' van de hand van Till-Holger Borchert (Directeur Musea Brugge), ‘Rogier van der Weyden and Veit Stoss and their two followers' door Ingrid Ciulisová, en ‘The Reception of Italian Art in the Paintings of Jan Massys' door Maria Clelia Galassi (Universiteit van Genua).

Artistic Innovations and Cultural Zones 

Serie: Spectrum Slovakia - Volume 7 (2014) 

Uitgeverij: Peter Lang

ISBN 978-3-631-66122-2 hb.

(Nieuwsbericht 8 april 2015)